Voor handige links en een overzicht van de bij de HSBN aangesloten haarwerkbedrijven.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar checken

Druk of klik hier om naar de website van Independer te gaan.

Klachten over één van onze leden

Druk of klik hier 

Alopecia Vereniging

Druk of klik hier

Vereniging van Mensen met Brandwonden

Druk of klik hier

Druk of klik hier voor het openen van het PDF document; 'Haarwerk advies brandwonden'. 

HSBN Ledenlijst

Druk hier voor een overzicht in Googlemaps waar onze leden gevestigd zijn

ONZE LEDEN

Al deze bedrijven zijn lid van de HSBN en door de SEMH gecertificeerd krachtens de HWK regeling.(SEMH is de enige gekeurde certificeringsinstantie in de Haarwerkbranche en toetst of haarwerkbedrijven voldoen aan de eisen die de HSBN stelt.) Al onze leden hebben nagenoeg met alle zorgverzekeraars een zorgovereenkomst. Ze zijn ingedeeld naar provincie. (Onder aan deze lijst staat een lid uit België.)

Flevoland

Haarwerk Instituut Nederland VOF
Groene Velden 5 - 7
8211 BA  Lelystad
0320-220414
Gerard van Dijk
/
info@haarwerkinstituut.nl
www.haarwerkinstituut.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Met onze 40 jarige expertise in Haarwerken met een onzichtbare natuurlijke uitstraling voor Dames, Heren en Kinderen, zijn wij er voor u bij haarverlies , hoofdhuid – en haarproblemen. De eerste kennismaking met Haarwerk Instituut Nederland is meestal telefonisch of per mail, tijdens het eerste contact proberen wij een idee te krijgen wat uw wensen zijn, Om u in een ontspannen sfeer te kunnen adviseren, werken wij op telefonische afspraak in een van onze aparte, sfeervolle behandelruimten. Ook is thuis – of ziekenhuisbezoek mogelijk !Haarwerk Instituut Nederland heeft een ruime voorraad en zorgt ervoor dat tijdens de eerste vrijblijvende intake voldoende modellen voor u klaar staan. Wij informeren u duidelijk over de vele soorten Haarwerken en oplossingen die er zijn. U kunt de Haarwerken passen. Er is een grote verscheidenheid aan modellen, vezels , en methodes om het haarwerk te bevestigen. Wij kunnen u helpen een juiste keuze te maken. Neem een vertrouwd iemand mee. Advies bij alternatieve hoofdbedekking, zoals petjes, mutsjes , sjaals en haarbanden. Het is mogelijk om confectiemodellen van elke vezel, in 1 dag te leveren en aan te passen in ons eigen atelier. Informeer naar de mogelijkheden. De financiële afwikkeling met de zorgverzekering kunnen wij verzorgen als u een verwijzing voor een haarwerk van uw arts heeft. Het te vergoeden bedrag brengen wij meteen in mindering.

MoveHs Pure & Natural Hair Solutions
Operetteweg 7
1323 VJ  Almere
053-4348494
Viola en Dave  de Vries
06-31743766
info@movehs.nl
www.movehs.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik) met de  hoogste haar en knoop kwaliteit en met veel beweging in het haar. Onopvallend, natuurlijk, met optimaal draagcomfort, zodat u zich weer vrij beweegt, een veilig gevoel en beauty ervaart. U hoeft geen belemmering of angst meer te voelen wanneer u actief aan de dagelijkse dingen mee doet, of u nu sport, motor rijdt, of  met uw haaroplossing gaat zwemmen en slaapt. Uw haaroplossing zal voor u geen beperking meer zijn en u weer zelfvertrouwen geven.

Friesland

HairReset Jantien
De Singel 16
9281 LK  Harkema
0512-360003
Jantien Stienstra
/ 
info@hairresetjantien.nl 
www.hairresetjantien.nl 
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik) en hebben ruime ervaring in het oplossen van hoofdhuid – en haarproblemen. We kunnen de conditie van de hoofdhuid verbeteren, zodat de haargroei wordt bevorderd. Daarnaast zijn we specialist  op het gebied van haarwerken. Voor mensen die tijdelijk of blijvend kaal zijn hebben we de nieuwste en mooiste modellen haarwerken . Deze natuurlijk ogende en gemakkelijk te dragen haarwerken zijn er voor jong en oud  en voor zowel vrouwen als mannen. Voor de buitenwereld lijkt het gewoon uw eigen haar. Ook kunt u bij ons terecht voor hairextensions en een prachtige collectie headwear.

Timme Haircreations
Willem Alexanderplein 8
8931 DW  Leeuwarden
0582-884530
Frederik Timme
/
info@timmehaircreations.nl
www.timmehaircreations.nl
Wij leveren confectiehaarwerken (Pruik). Alles wat te maken heeft met haarproblemen, haaruitval en haartoevoegingen is al jaren onze specialisatie. Hierdoor zijn we in staat om u te voorzien van een passend haarwerk en advies. Uw tevredenheid gaat boven alles. Wij geven u ruime aandacht en bieden professionele begeleiding en kwaliteit. Ook kunnen wij bij u aan huis komen als u slecht te been bent, ziek bent, of in de avonduren. Wij kunnen uw haarwerk ophalen en terugbrengen op de desgewenst adres. Tevens verzorgen wij in onze salon speciale hoofdhuid behandelingen.

Gelderland

Dierking Haarinstituut (Aspirant)
Arnhemsestraatweg 344
6881 NK  Velp
026-3890153
Ria Dierking
/
info@haarinstituutriadierking.nl
www.haarinstituutriadierking.nl                                                                                                                        Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Haarinstituut Ria Dierking heeft jarenlange expertise in het verzorgen van oplossingen voor mensen met dun haar en iedereen die te maken heeft met haarziekten, haarproblemen, haaruitval.
Zo zijn ze onder meer gespecialiseerd in natuurlijke haartoevoegingen in dun haar, haarstukjes, een ‘ongeziene’ overgang naar (tijdelijke) kaalheid, pruiken (ook confectiehaarwerk genoemd), en alle andere mogelijkheden om uw kapsel er goed verzorgd te laten uitzien. Naast de zeer uitgebreide collectie, verzorgen wij ook permanente en semi-permanente haaraanvullingen op maat. 

Haar 2
Bellestein 17-19
6714 DP  Ede
0318-637448
Dini Rutten
/
info@2kappers.nl
www.2kappers.nl                                                                                                                                            Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik) Iedereen wil er goed en gezond uitzien. Ons uiterlijk is belangrijk voor ons. Een mooie, volle haardos past vaak bij het ideaalbeeld van mannen en vrouwen. Haaruitval, dun haar en kaalheid kunnen daarom veel impact hebben met een negatief zelfbeeld en minder zelfvertrouwen tot gevolg. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor haarproblemen. Wij helpen u daarbij. We zorgen ervoor dat u weer goed en zelfbewust voor de dag komt.

Haarboutique Paris
Floralaan 17d
7321 BA  Apeldoorn
Manon Vallinga
06-549 47788
info@haarboutiqueparis.nl
www.haarboutiqueparis.nl
Wij leveren confectiehaarwerk (pruik) Wij maken een oplossing voor u mogelijk of het nu gaat om een heel haarwerk, haarstukjes, synthetisch of echt haar en ook voorzien wij in een ruime voorraad mutsjes, haarbanden en sjaals. Wij zijn laagdrempelig en ontvangen u in alle rust, zodat u de volle aandacht krijgt. Wij  verzorgen prachtige haarwerken en haaraanvullingen voor mensen die in geval van ziekte en andere omstandigheden genoodzaakt zijn deze te dragen. Uw zorg gaat bij ons voor alles. Het aanschaffen van een haarwerk of haaraanvulling is vaak een emotionele gebeurtenis, daarom werken wij uitsluitend op afspraak. Bent u door omstandigheden niet in staat ons te bezoeken, dan komen wij bij u aan huis of in het ziekenhuis. In een oriënterend gesprek gaan we samen met u kijken welk haarwerk het beste bij uw uiterlijk past. Door de vele mogelijkheden is het eindresultaat dan ook zeer natuurgetrouw. Wij zorgen er ook voor dat u vertrouwd raakt met het op- en afzetten, wassen en onderhouden van uw haarwerk.

Haarwerk & Beauty (ASPIRANT)
Provincialeweg 16
4033 BR  Lienden
0344-745132
Rianne van Bemmel
/
info@haarwerkbeauty.com
www.haarwerkbeauty.com
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk (pruik). Oprichter en drijvende kracht is Rianne van Bemmel. Zij zag dat er behoefte was aan een betaalbare en hoogstaande zaak met specialisaties die van alle markten thuis zijn. Bij Haarwerk & Beauty komt alles samen: een hartelijk ontvangst, deskundig advies, tijd en aandacht, professionele behandelingen en een geweldig eindresultaat. Maar alles naar wat jij als klant wilt en kijkend wat bij jou past, oftewel een op maat gemaakt kapsel en of kleur, want iedereen is tenslotte uniek. Haar motto is: Mooi zijn is dragen wat bij u past, en ik maak graag mensen nog mooier dan dat zij al zijn.

Haircare
Parkweg 81
6717 HM  Ede
0318-632344
Monique Heiwegen
06-18669597
haircare@peoplebehindthemirror.nl
www.peoplebehindthemirror.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk (pruik). Wanneer er een grote kans op haarverlies aanwezig is, zullen wij u persoonlijk bijstaan in zulke moeilijke tijden. Het gevoelsmatig verliezen van uw “identiteit” wanneer u uw haar verliest, zullen wij zoveel mogelijk beperken door samen met u het juiste haarwerk aan te meten. Ook voor andere hoofdbedekking zoals mutsjes, petten en sjaals kunt u bij ons terecht. Persoonlijke begeleiding, kwaliteit en privacy zijn bij ons uiteraard gegarandeerd.

Groningen

Haarstudio Nauta
Molenstreek 7
9641 HA  Veendam
0598-617042
Ellen Nauta
/
kantoor@haarstudionauta.nl
www.haarstudionauta.nl
Wij leveren confectiehaarwerk (Pruik).  Heel veel mensen kampen met haar- en hoofdhuidproblemen. Haar maakt een belangrijk deel uit van ons uiterlijk. Haaruitval, kaalheid (ook door bijvoorbeeld een chemotherapie) of extreme dunheid kan een groot persoonlijk probleem zijn, waar desondanks veel mensen (te) lang mee blijven rondlopen. Maar gelukkig is er iets aan te doen. Of u nu om medische-, esthetische-, of psychische reden een pruik, haarwerk of een haaraanvulling nodig hebt. In dat geval bent u hier aan het juiste adres.

Kapsalon Irene Haarwerk & Zo
Nieuwstraat 1B
9801 CR  Zuidhorn
0594-505635
Irene van der Veen
info@haarwerkenzo.nl  
www.haarwerkenzo.nl  
Wij leveren confectiehaarwerken (pruik) en maathaarwerken. Haarwerk & Zo levert alle soorten haarwerken voor zowel tijdelijk als permanent haarverlies. Er zijn verschillende oorzaken die kaalheid veroorzaken. Wij zijn hiermee bekend, herkennen ze en weten waar we rekening mee moeten houden. Wij zoeken samen met u een geschikt haarwerk en adviseren u hoe deze op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. U kunt kiezen voor echt haar, synthetisch haar of een mix van beiden. Elk haarwerk wordt door ons op maat gemaakt en aangepast aan uw persoonlijke wensen. Al onze diensten zijn bij de prijs inbegrepen. Uiteraard kunt u daarna ook bij ons terecht voor controle, onderhoud en styling.

Ornatrix
Kamperfoelielaan 4a
9363 EV Marum
0594-740004
Jolanda Brouwers
info@ornatrix.nl
www.ornatrix.nl
Wij leveren confectiehaarwerken (pruik) en hebben hier een ruime ervaring in. Door onze medewerkers is veel ervaring opgedaan bij  meerdere bedrijven. Wij hebben de kennis en ervaring dat een medisch hulpmiddel voor camouflage van kaalheid of dunner haar, voor ieder persoon verschillend kan zijn. Verschil in keuze tussen de diverse haarwerken wordt o.a. bepaald door de persoonlijke voorkeur van u, tijdelijk of permanent haarverlies, lang of kort haar enzovoort. De kracht van ons is dat wij goed naar u luisteren, oftewel “Wij van Ornatrix Haarwerken hebben goede oren, waarmee wij uw wensen duidelijk kunnen horen.”

Limburg

Bouclé Haarwerken
Molenweg 47
6311 RC  Nederweert 
Gonnie Vonken
06-43149084
info@bouclehaarwerken.nl
www.bouclehaarwerken.nl
Wij leveren confectiehaarwerk (pruik). Haar is een belangrijk middel om uw identiteit te bepalen. Door erfelijkheid of door ziekte kunt u uw haar verliezen.  Het zelfvertrouwen kan behoorlijk  worden aangetast door dunner wordend haar of kaalheid. Wij bieden oplossingen met comfortabele, draagbare en kwalitatief  hoogwaardige haarwerken om dat zelfvertrouwen weer terug te geven. Hier gaat een zorgvuldig persoonlijk adviesgesprek aan vooraf. In dat gesprek kunnen we samen bepalen wat in uw situatie de meest geschikte oplossing is. Desgewenst komen we bij u thuis, dat kan een lastig gesprek net iets makkelijker maken.

Brandlezz Concepts BV (ASPIRANT)
Roda JC Ring 59, Hotel Fletcher 2e etage
6664 NH  Kerkrade 
Margaretha Koops
085-2735981
info@brandlezz.nl
www.brandlezz.nl
Wij leveren confectiehaarwerk (pruik) en haaraanvullingen op medische basis. 

Cabello
Schuitenberg 35
6041 JH  Roermond
0475-317133
Ankie en Madeleine Severius
/
info@haarspeciaalzaakcabello.nl
www.haarspeciaalzaakcabello.nl
Wij leveren confectiehaarwerk (pruik) en hebben hier met de dragers van haarwerken een ruime ervaring in. Dragers die haarwerk dragen om (tijdelijke) kaalheid te verbergen of om er gewoon eens anders uit te zien op een feest. In assortiment zitten dus pruiken, toupets, haarstukjes, staarten enzovoort, maar ook hoeden, mutsjes, sjaals en petten en  de alleenverkoop van de Gemma Rulkens collectie. Samen gaan we kijken welk haarwerk, synthetisch of echt haar, model of kleur en noem maar op, voor u in aanmerking komt. Door onze jarenlange ervaring zien we goed wat wel en niet past, maar de uiteindelijke keuze is aan u. Wij hebben veel merken en modellen van haarwerken in heel veel kleuren op voorraad. Mocht het voorkomen dat we een bepaalde kleur niet hebben, dan is er niets aan de hand. We bestellen geheel vrijblijvend  en binnen 48 uur is het binnen.

Change Haarwerken
Raadhuisstraat 3
5981 BA  Panningen
077-3071203
Nelly en Jos Peeters
/
info@changeyourself.nl
www.changeyouself.nl

FRANCIS
Jacob Merlostraat 6

5961 AB  Horst
077-3984702
Francis Schroembges
/
francis@byfrancis.nl
www.byfrancis.nl 
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk (pruik). Er zijn verschillende medische of cosmetische redenen om voor een haarwerk te kiezen. Natuurlijk zijn wij op de hoogte van alle oorzaken waardoor haarverlies of kaalheid ontstaat, de oorzaak kunnen wij niet verhelpen. Wij streven ernaar om u een passende oplossing te bieden waarbij u weer zelfverzekerd door het leven gaat. Met onze passie en professionaliteit zien wij het als ons doel u in welke periode van uw leven dan ook te kunnen ontlasten. Iedereen wil mooi haar. Door onze professionaliteit, vakmanschap en gedrevenheid zullen wij er voor zorgen dat zowel een confectie haarwerk, als een couture haarwerk zo dicht mogelijk bij uw oorspronkelijke kapsel komt. Het grootste compliment voor ons is, als u weer met opgeheven schouders de salon verlaat! Wij gaan niet over de oorzaak, wij gaan over de oplossing. Een kapsel creëren waar wij trots op zijn en u gelukkig mee bent. 

Haircraze
Marienwaard 44
6222 AN  Maastricht
043-8520577
Esther Heinemans
/
info@haircraze.nl
www.haircraze.nl
Wij leveren confectiehaarwerk (pruik). Een haarwerk is een delicate emotionele aangelegenheid. Vaak is de drempel om voor een haarwerk te gaan erg hoog. Terwijl er ontelbare mogelijkheden zijn. Haarwerken zijn te verkrijgen in verschillende maten, modellen, kleuren en prijsklassen. Bovenal in een mooie kwaliteit met een levensechte natuurlijke uitstraling. Graag adviseren wij in een haarwerk dat voldoet aan uw wensen. Helaas zal het niet zo zijn als uw eigen haar, maar  we kunnen er wel voor zorgen dat het een mooi hulpmiddel is, een meerwaarde is zodat u zich weer mooi en zelfverzekerd blijft voelen.

Marco en Gerwin's Hairstyle VOF
Markt 14
6591 BZ  Gennep
0485-511010
Gerwin van den Heuvel
/
gerwindvdheuvel@home.nl
/
Wij leveren confectiehaarwerk (pruik) en maathaarwerk. 

Noord-Brabant

Arti Coupe
Korenmijt 19b
5741 PP  Beek en Donk
0492-820152
Miranda Swinkels
/
info@articoupe.nl
www.articoupe.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Haar vormt een wezenlijk onderdeel van uw uiterlijk. Geen wonder dat haaruitval, haarverlies en kaalheid impact heeft op hoe u zich voelt. Wij begrijpen uw angst voor haarverlies, het stille verdriet, de schaamte. Omgaan met haarverlies heeft veel impact in uw dagelijkse leven op zowel psychisch als fysiek vlak. Wij bieden u een aparte ruimte waar u volledige privacy heeft en waar u ongezien wordt behandeld, waardoor het zelfvertrouwen kan toenemen. Wij komen samen met u tot de beste esthetische en praktische oplossing bij haarproblemen. Wij denken met u mee, adviseren en zoeken naar de voor u juiste haarwerken, die onopvallend hoort te zijn, want wij vinden dat je geen verschil mag zien tussen haarwerk en je eigen haar. Ook moet je er dagelijkse dingen mee kunnen doen zoals bijvoorbeeld sporten of zwemmen zonder zorgen.

Christel (Aspirant)
Bruggelaan 18
5628 RH  Eindhoven
040-2410505
Christel Kruter
/
kapsalonchristell@gmail.com
/

City Hairshop
Daalseweg 3
6521 GE  Nijmegen
024-3602471
Désirée Schalk
/
info@cityhairshop.nl
www.cityhairshop.nl                                                                                                                                          Wij leveren confectie haarwerk (pruik) Iedereen kan last krijgen van haaruitval. Bijvoorbeeld door ziekte, een huidaandoening of als gevolg van een intensieve chemotherapie. Als vrouw kun je hierdoor het gevoel hebben iets van je vrouwelijkheid te zijn kwijtgeraakt. Dat dit bijzonder naar is, snappen wij maar al te goed. Daarom gaan wij kwaliteit en zorgvuldigheid en bespreken graag met u de mogelijkheden in onze rustige salon of desgewenst komen we bij u langs.

Hair Jolie
Zuidsingel2
4611 LJ  Bergen op Zoom
0164-240564
Marjorie Jüch
/
info@hairjolie.nl
www.hairjolie.nl
Wij leveren confectiehaarwerk (pruik) en adviseren bijna altijd een haarwerk te kiezen wat in de eerste instantie zoveel mogelijk lijkt op uw eigen haarstijl. Hierdoor wordt zo min mogelijk accent gelegd op de verandering van uw haar. Indien u een langere periode haarwerk gaat dragen, kunt u altijd nog kiezen voor een ander model en/of kleur. Wij houden ook rekening met hobby's of werkzaamheden en of u "handig" bent wat betreft het stylen van uw haar. Als u een keuze heeft gemaakt, bestellen wij dit meteen en binnen 48 uur is het haarwerk al in de salon. Wij maken dan telefonisch een nieuwe afspraak met u. We raden u aan om iemand mee te nemen bij wie u zich vertrouwd voelt. Hij / zij kan u bijstaan om de juiste keus te maken, welk haarwerk het beste bij u past. Ieder haarwerk wordt aangepast aan de persoon die het draagt. Ook geven wij u in de salon advies hoe u uw nieuwe kapsel zo mooi mogelijk houdt, hoe u het wast, droogt en in model brengt.

Hairstyling Mieke van der Heijden VOF
Koningsplein 6
5721 GJ  Asten
0493-693501
Mieke van der Heijden
/
info@hair-styling.nl
www.haarwerk-asten.nl

Wij leveren confectiehaarwerk (pruik). In onze salon verzorgen wij haarwerk en pruiken voor dames heren en kinderen. Ook voor haaraanvullingen  bent u bij ons aan het juiste adres. Naast maatwerk leveren wij een grote collectie confectie haarwerk en pruiken, weaves, extensions enz. van de bekende merken,  zodat u precies vindt wat bij uw persoonlijkheid past. Naast haarwerker zijn wij ook modekapper en getraind in de nieuwste coupes en technieken zodat eventuele aanpassingen in een apart gedeelte van de salon kunnen plaatsvinden. Zo zorgen we ervoor dat het eindresultaat mooi en comfortabel is. Bent u op zoek naar haarwerk maak dan eens een afspraak zodat we in alle rust kunnen overleggen naar de mogelijkheden. Wij komen ook aan huis. Vanzelfsprekend wordt uw privacy gerespecteerd.

Livage Brabant Noord
Anjervallei 33
5237 LA  Den Bosch
073-6149209
Lisette van Geffen
06-30421054
info@livage.nl
www.livagenederland.nl
Wij leveren confectiehaarwerk (Pruik) en richten ons op mannen en vrouwen met tijdelijke haaruitval als gevolg van chemobehandelingen. Wij doen dat met grote zorg en toewijding, altijd persoonlijk, bij voorkeur bij u thuis. Al onze medewerkers zijn gespecialiseerd in haarwerken en pruiken en hebben meer dan 15 jaar kapperservaring. Wij streven continue naar 100% tevreden klanten.

Natural Hair Solutions
Zandstraat 163
4616 CD  Bergen op Zoom
Jacqueline Scheepers
06-17585920
naturalhairsolutions@hotmail.com
www.pruik.nl
Wij leveren  confectiehaarwerk(pruik)en hebben hierin een ruime ervaring. Wij zijn ons er van bewust, dat het hebben van een haarprobleem of een haarziekte een grote invloed kan hebben op het welzijn van de desbetreffende persoon. Daarom is ons streven, uitgaande van de persoonlijke wensen, om samen met u tot een oplossing te komen, waar u zich “natuurlijk” mooi mee voelt.

Pruikensalon Natascha
Kapelweg 6
5756 AJ  Vlierden
0493-312616
Natascha Lijten - Drieshen
info@pruikensalon.nl
www.pruikensalon.nl
Wij leveren maathaarwerk,  confectiehaarwerk (pruik) en confectiehaarstukken en doen dit al geruime tijd. Wanneer u niet in staat bent om zelf naar Pruikensalon Natascha te komen, komen wij bij u aan huis of bij u in het ziekenhuis. Door ons wordt u geïnformeerd over alles wat u wilt weten over de nieuwe situatie met betrekking tot uw haaruitval. Tijdens een vrijblijvend informatief gesprek bespreken wij uw wensen betreft het model, het soort haar, de kleur en worden de maten opgemeten of een mal gemaakt. Als wij samen een geschikt haarwerk (pruik) of haarstuk gepast hebben tijdens een tweede afspraak en deze geheel naar wens is voor u, kunnen wij het voor u reserveren. Het haarwerk (pruik) blijft gereserveerd tot het moment dat u zelf aangeeft wanneer u het nodig heeft. Dit is voor u een geruststellende gedachte, omdat u het haarwerk (pruik) pas afneemt als dit echt nodig is. Heeft u toch het haarwerk (pruik) of haarstuk niet nodig dan berekenen wij geen kosten, dit met uitzondering voor maatwerk haarstukken en pruiken (deze hebben wij voor u op maat laten maken). Pruikensalon Natascha geeft u advies over hoe u het haarwerk/pruik het beste kunt wassen, drogen en in model brengt. Wij werken alleen volgens afspraak, dit om iedereen te voorzien van ruime aandacht en privacy. Wij leveren via alle zorgverzekeraars.

Tophaar
Heezerweg 204
5614 HJ  Eindhoven
040-2028410
Salvatore Orlando
info@tophaar.nl
www.tophaar.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik), zowel voor mannen als voor vrouwen Door de jaren heen hebben we de nodige ervaring opgedaan en zijnhierin gespecialiseerd. Plaatselijk of totaal haarverlies krijgen we door: erfelijkheid, schommeling in hormoon huishouding, kanker, alopecia, chemo en stress. Veel mensen blijven te lang doorlopen met deze haarproblemen terwijl haar een zeer belangrijk deel van ons uiterlijk bepaalt. Wij bieden oplossingen aan voor mannen, vrouwen en kinderen die kampen met haaruitval en zorgen ervoor dat ze weer een prachtig kapselen hun zelf vertrouwen terug krijgen. In een consult lichten wij u graag in over de mogelijkheden die wij te bieden hebben, geven ten alle tijdeneen eerlijk en vrijblijvend advies en begeleiden u van A tot Z. Uw privacy wordt gewaarborgd door het gebruik van een aparte consultruimte en behandelruimtes. Gezien iedereen uniek is zullen wij goed kijken welke oplossing voor u het beste is en hechten wij veel waarde aan uw persoonlijke wensen en verwachtingen.

Noord-Holland

Haarinstituut Nederland
Oude Torenstraat 49
1211 BV  Hilversum 
035-6913469
Hedie Vrieze
06-1331 2507 (voor whatsapp berichten)
info@haarwerk.nl
www.haarwerk.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Haarinstituut Nederland is een gespecialiseerde haarkliniek voor vrouwen en mannen met haaruitval, tijdelijk of langdurig haarverlies en andere haarproblemen. De haarkliniek richt zich, naast het aanbod in confectie haarwerken, op het ontwerpen van maathaarwerken voor cliënten met een medische indicatie. Allebei bieden ze een niet van het eigen haar te onderscheiden oplossing. Een haarwerk op maat wordt volledig geïntegreerd in het eigen haar van de drager. Onzichtbaar voor de buitenwereld, helemaal op de persoon toegesneden. Wij bieden een persoonlijke en betrokken werkwijze. Wanneer u informatie aanvraagt, gaan wij graag met u in gesprek over wat uw wensen en verwachtingen zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Door onze cliënten eerst hun verhaal te laten vertellen onder het genot van een kopje koffie, is vaak de eerste spanning er vanaf. Wij vinden het belangrijk dat iemand zich op zijn of haar gemak voelt, want wij leggen graag een vertrouwensbasis met onze cliënten. Onze doelstelling is dat wij elke dag voldoen aan de behoefte van onze cliënten. De kennis van hoofdhuid en haar is voor Haarinstituut Nederland van groot belang. Ook in ons vakgebied blijven er steeds nieuwe ontwikkelingen. En wij willen onze klanten uiteraard het beste bieden. Wij houden  onze kennis up-to-date door gespecialiseerde trainingen te volgen om gegarandeerd de beste kwaliteit en service te kunnen bieden.

Hair Consultancy Bussum
Lindelaan2
1405 AJ  Bussum
035-6930442
Contactpersoon
info@hairconsultancy.nl
www.hairconsultancy.nl

Hair, Wigs & Cosmetics  Centre
Albert Cuypstraat 52-54
1072 CV  Amsterdam
020-6756868
Monique Jibodh
hwcc5254@gmail.com
www.hwcc.nl
Wij leveren confectiehaarwerken(pruik) al geruime tijd aan dames en heren met geheel (of gedeeltelijk) haarverlies. Veel mensen worden helaas geconfronteerd met haarverlies. De oorzaak van het haarverlies kan heel verschillend zijn. Tijdelijk (door een ziekte) maar vaak is de kaalheid ook blijvend. Hoe dan ook, het blijft een aangrijpende ervaring. Wij beschikken over een ruime collectie, uit voorraad, van meer dan 200 verschillende modellen, kleur, prijs en kwaliteit. U kunt ook bij ons terecht voor mutsjes en petten. Bij ons heeft u contact met vaste contactpersonen die u begeleiden in uw keuze voor een haarwerk, adviseren u in het onderhouden van uw haarwerk of verzorgen het papierwerk voor de zorgverzekering. 

Kapsalon de Boer
Van Aostastraat 4
1851 JC  Heiloo
072-5337660
Mariska Hoetmer
/
info@kapsalondeboer.nl
www.mariskahoetmer.nl
Wij leveren confectiehaarwerk(pruik). Wanneer u op zoek bent naar een expert op het gebied van haarwerken, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruime ervaring in het aanmeten en afleveren en het personaliseren van een haarwerk. Ook wat betreft reparatie werkzaamheden kunt u bij ons terecht. In de salon, is een ruimte ingericht voor cliënten die op zoek zijn naar een haarwerk. Het spreekt vanzelf dat er in deze ruimte rekening gehouden wordt met uw privacy. Mocht het voor u niet mogelijk zijn om naar ons toe te komen, dan bestaat de mogelijkheid van een huisbezoek.

Sami Hair & Beauty Centre (aspirant)
Bijlmerplein 722
1102 MA  Amsterdam Zuid Oost
/
Rabia Shariff
06-30591500
info@samanhaircosmetics.nl
www.samanhaircosmetics.nl
Wij leveren confectiehaarwerken (pruiken) van onder meer de volgende merken o.a. Sleek, Probel, Bobby boss, Issis, Free tress, Equal, Mermaid en nog heel veel andere.
Nagenoeg alle pruiken zitten op een kap met elastiek in de rand, zodat deze ‘one size fits all‘ zijn. Toch is het raadzaam om als het mogelijk is de pruik vooraf even te passen. De pasvorm en het draagcomfort zijn mede afhankelijk van of er veel eigen haar onder weggewerkt moet worden. Ook de kleur van de pruik kan afhankelijk van het gelaat een wisselend beeld geven. Tevens kan dan het effect van de lengte van het haar het beste ingeschat worden.
De meeste pruiken zijn van synthetisch of human haar vervaardigd op een luchtdoorlatende vlieseline kap, wat het voordeel heeft dat die hierdoor niet te zwaar van gewicht zijn en transpiratie beperken.

't Barbertje
J. F. Kennedyplein 17
4311 EA  Purmerend
0299-426819
Caroline Zeelenberg
carolinezeelenberg@gmail.com
www.kapsalontbarbertje.nl
Wij leveren confectiehaarwerken(Pruik). Tijdens het intakegesprek nemen wij alle tijd voor u,  zodat in alle rust in de haarwerkstudio of, indien u niet in de gelegenheid bent om naar de haarwerkstudio te komen, bij u thuis (ziekenhuis) de mogelijkheden door kunnen nemen. Samen bekijken wij welk haarwerk het best bij u past en waar u zich prettig bij voelt. Hierbij wordt gekeken naar uw gezichtsvorm, uw eigen haarkleur en het model. Zit er een haarwerk bij waar u zich goed bij voelt dan wordt het haarwerk indien nodig aangepast en geknipt tot het gewenste model. Is het haarwerk niet op voorraad dan zal het besteld worden. De levertijd is circa 3 tot 5 werkdagen. Vervolgens maken we een afspraak om de bestelde haarwerken te passen en te personaliseren.

Overijssel

MoveHs Pure & Natural Hair Solutions
Hendrik ter Kuilestraat 131
7547 BC  Enschede
053-4348494
Viola en Dave  de Vries
06-31743766
info@movehs.nl
www.movehs.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik) met de  hoogste haar en knoop kwaliteit en met veel beweging in het haar. Onopvallend, natuurlijk, met optimaal draagcomfort, zodat u zich weer vrij beweegt, een veilig gevoel en beauty ervaart. U hoeft geen belemmering of angst meer te voelen wanneer u actief aan de dagelijkse dingen mee doet, of u nu sport, motor rijdt, of  met uw haaroplossing gaat zwemmen en slaapt. Uw haaroplossing zal voor u geen beperking meer zijn en u weer zelfvertrouwen geven

Utrecht

Alopecia Hair Solutions
Ketlaan 2
3431 AL  Nieuwegein
Consuelo William
030-8775842
alopeciahairsolutions@gmail.com
www.alopeciahairsolutions.nl
Wij leveren confectiehaarwerken(pruik) en maathaarwerken. Wanneer u te maken krijgt met tijdelijke alopecia tgv chemokuren of met blijvende alopecia, zoals bijvoorbeeld Areata en frontal fibrosing (FFA)  dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met veel persoonlijke aandacht komen we gezamenlijk tot een goede en door u gewenste oplossing.  Als één van de weinige haarwerkbedrijven hebben we een eigen atelier. Alle reparaties, correcties en aanpassingen worden hier uitgevoerd. Zo ook het creëren van haarwerken op uw aanwijzingen. Tevens zijn wij gespecialiseerd in kroeshaar (black hair) en werken we veel met Brazilian en Kinky haar.

HI Head of Hair
Koningin Wilhelminalaan 1
3818 HN  Amersfoort
Tineke van Uffen
06-22383255
tineke@headofhair-amersfoort.nl
www.headofhair-amersfoort.nl
Wij leveren confectiehaarwerken(pruik) en zijn gespecialiseerd in haarwerken/pruiken, hoofdhuidbehandeling en de begeleiding van mensen die een chemo-kuur ondergaan. Kortom een totaaloplossing op het gebied van haar- en hoofdhuidverzorging. Ook kunt u terecht voor hoofdhuidmassage en lichttherapie. Vooral na een chemokuur zijn hier goede resultaten mee te bereiken. Ook behoren bandena’s, mutsjes en shawls tot het assortiment. We zijn aangesloten bij "Look Good Feel Better" en Tineke verzorgt als vrijwilligster workshops in ziekenhuizen.

Haarcentrum UGEKA B.V.
Stadhouderslaan 4
3583 JH  Utrecht
030-2513599
Marieke Snel
/
info@ugeka.nl
www.ugeka.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik) en zijn een speciaalzaak op dit gebied. Wij maken ieder haarwerk op maat en werken we veelal met Europees haar. Daarnaast hebben we een enorme collectie haarwerken op voorraad van kunsthaar en echt haar. Dit zijn nieuwe modellen volgens de laatste trends. Heeft u de voorkeur voor een meer klassiek kapsel? Ook dit bieden wij aan in ons  assortiment. We streven er altijd naar om u er zo goed mogelijk uit te laten zien, waarbij u zoveel mogelijk uzelf blijft. 

Haartendens
Leidsestraatweg 155b
3443 BT  Woerden
0348-433166
Els Bergers
/
info@haartendens.nl
www.haartendens.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik) en zijn al jarenlang een gerenommeerd bedrijf, die professioneel vakmanschap combineert met een goede sfeer. Vakmanschap, kwaliteit, innovaties, bijhouden van de laatste trends en service zijn hierbij de sleutelwoorden om voor u een goede oplossing te vinden voor uw haarprobleem. Vanwege onze rijke ervaring en kennis maken ook andere haarwerkbedrijven gebruik van onze diensten. Als één van de weinige haarwerkbedrijven heeft Haartendens een eigen atelier, waardoor alle reparaties aan haarwerken direct uitgevoerd kunnen worden. Klaar terwijl u wacht.

Zeeland

Fluente Haarwerken V.O.F
Wilhelminastraat 28
4564 AE  St. Jansteen
0114-310901
Ineke van Belleghem                                                                                                                                         fluente@zeelandnet.nl
www.fluente.eu
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Fluente Haarwerken biedt oplossingen voor iedereen met tijdelijk of blijvend haarverlies. In onze haarwerksalon ontvangen we onze klanten discreet en in een huiselijke sfeer. We garanderen een deskundig advies en professionele begeleiding. Ook voor de behandeling van haar- of hoofdhuidproblemen bent u van harte welkom. We zijn gespecialiseerd in: Haarwerken om medische redenen, zoals bij  chemotherapie of alopecia;Haarwerken in echt en synthetisch haar; Advies en behandeling bij haar- en hoofdhuidproblemen; Hoofdsjaals, mutsjes enz.

Zuid-Holland

Allround haarwerken
Goudsesingel 101
3031 EE  Rotterdam
010-4123939
Diana Paul                                                                                                                                                     info@allroundhaarwerken.nl
www.allroundhaarwerken.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Elk maathaarwerk dat door onze specialisten wordt gemaakt past perfect en is niet van echt haar te onderscheiden. Ze worden met de hand gefabriceerd en er wordt alleen maar gebruik gemaakt van echt natuurlijk haar van de beste kwaliteit. Wij zijn één van de weinige haarwerkbedrijven in Nederland die het volledige productieproces en eventuele reparaties van de maathaarwerken nog in eigen atelier uitvoert. Wat betreft confectiehaarwerk kunnen we elk merk, kleur en model leveren, hetzij vanuit voorraad, hetzij binnen 48 uur.

Allure Haarwerkstudio
Bergselaan 326a
3038 CN  Rotterdam
010-4130706
Liesbeth de Boer
06-50266603
info@allure-haarwerkstudio.nl
www.allure-haarwerkstudio.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik), maar tevens zijn wij ook haarstylist, visagist en pruikenmaker. Met de nodige passie en gedrevenheid worden haarwerken vervaardigd die voldoen aan ieders wensen en de hoogste kwaliteitseisen. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de dunste materialen en topkwaliteit haar, die vakkundig en met gevoel voor stijl en schoonheid worden verwerkt tot een volledig op maat gemaakt haarwerk. 

Brooks Haarinstituut
Hazelaarstraat 98
2563 VM  Den Haag
070-3602427
Joke Janssens
/
info@brookshair.nl
www.brookshair.nl
Wij leveren confectiehaarwerk (Pruik) en combineren gezond perfectionisme met een persoonlijke benadering. Vakkennis en gedegen klantgerichtheid zijn de belangrijkste uitgangspuntenpunten. Bij het aanmeten van een haarwerk wordt verder gekeken dan alleen naar het uiterlijk. Een haarwerk moet perfect bij u passen en aansluiten bij uw unieke persoonlijkheid. Uw ideeën en wensen staan centraal.

Debby's Haarstudio                                                                                                                                                                  Rembrandtsingel 1
2902GR  Capelle a/d IJssel
010-4512740
Debby Stevens
/
info@debbyshaarstudio.nl
www.debbyshaarstudio.nl
Wij leveren confectiehaarwerken (pruik). Wanneer u door omstandigheden uw haar verliest kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen mooie goed passende haarwerken met een zeer goede kwaliteit. Vaak is het aanmeten van een haarwerk een emotionele aangelegenheid. Wij ontvangen u dan ook graag in onze locatie aan de Rembrandtsingel 1. Hier zijn we volledig ingericht om in  een discrete en rustige sfeer uw wensen te bespreken en op zoek te gaan naar de perfecte oplossing voor uw haarprobleem.

Haarhuys Dordrecht
Octant 131
3328 SJ  Dordrecht
078-6131313
Kirsten van Beusekom
/
info@haarhuysdordrecht.nl
www.haarhuysdordrecht.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Mijn passie is om mensen blij te maken en iedereen te kunnen helpen. Kwaliteit leveren naar uw wensen en budget. Omdat ik alleen werk in mijn salon kunt u in volledige rust en privacy worden geholpen. Ik kan u ook thuis of in het ziekenhuis bezoeken. Mijn salon is goed te bereiken per auto of OV, parkeren is gratis voor de deur en ook de bushalte zit om de hoek van de salon! Naast Haarwerkster ben ik ook werkzaam als kapster. Vaak hoor ik dat men het prettig vind dat ik ook kapster ben omdat er hierdoor toch anders naar een kapsel gekeken word. Ik blijf het bijzonder vinden, dat ik iemand zo gelukkig kan maken met een mooi haarwerk en dat men de salon met een glimlach verlaat. Omdat men vaak ongelukkig is met de reden waarom hij of zij een haarwerk moet of wilt dragen, hoop ik dit gevoel zoveel mogelijk weg te kunnen nemen door u te helpen aan mooi haar zodat u weer stralend door het leven gaat.

Haarinstituut Westland
Voorstraat 143
2685 EL Poeldijk
0174-621936
Kitty Verhagen
/
info@haarinstituutwestland.nl
www.haarinstituutwestland.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik) en bieden oplossingen voor al uw medische en cosmetische haarproblemen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk uw kapsel is voor uw gehele uitstraling. Het kenmerkt immers uw gezicht. Wij zijn gespecialiseerd in haarproblemen, haarverlenging, haaraanvulling en verschillende systemen op het gebied van haarverbetering en haarvervanging. Het is fijn om te weten dat u bij ons terecht kunt met alle vragen over uw haarprobleem. Rust, privacy en eerlijkheid staan bij ons voorop. Door gebruik te maken van de expertise van ons professionele team heeft u binnen zeer korte tijd een mooi, vol en verzorgd kapsel.

Haarwerken & Zo
Polderland 27
3344 EE  Hendrik Ido Ambacht
/
Rosita van Trigt-Braber
06-25025290
info@haarwerkenenzo.nl
www.haarwerkenenzo.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Veel vrouwen en mannen hebben ermee te maken: haarverlies door de haarziekte Alopecia of door de bijwerking van chemotherapie. Men verliest vaak zelfvertrouwen en eigenwaarde. Maar dat hoeft niet te betekenen dat dit voor anderen ook zichtbaar moet zijn. Als u er zo “normaal” mogelijk uit wilt zien is een goede pruik of haarstuk tegenwoordig een heel normale oplossing. Door moderne technieken hoeft niemand meer te zien dat u een pruik draagt. Zaak is wel dat u zich goed laat voorlichten en begeleiden bij de keuze voor een pruik of haarstuk.

Hellywood Haircollection (Aspirant)
Duivenvoorde 252
2261 AN  Leidschendam
070-3698528
Yvonne Held
06-26604461
imm.held@gmail.com
www.hellywoodhaircollection.eu
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Hellywoodwood Haircollection heeft verschillende haarwerkmodellen die geschikt zijn voor Europees en Blackhair. De haarwerken kunnen gedragen worden door zowel dames-, heren- en kinderen. Eén van de modellen is de Hellywood partial lacewig (HPLW). Dit unieke haarwerk is bedoeld om mensen met ernstige haarverlies te helpen hun zelfbewustzijn en levensvreugde in het dagelijkse leven terug te vinden. De HPLW bedekt plekken waar tot nu toe de haarindustrie nooit aandacht aan heeft besteed.

Hilde Kloosterman Haarwerken
Voorstraat 38                    Montesorriweg 1 Spreekuur locatie Ikazia Ziekenhuis
 3231 BJ  Brielle                3083 AN  Rotterdam
Hilde Kloosterman
06-24153241
info@hildekloosterman.nl
www.hildekloosterman.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik). Voor begrip en wat het allemaal inhoudt wanneer je met haarverlies geconfronteerd te worden bent u bij mij aan het juiste adres, daar ik zelf ervaringsdeskundige ben met Alopecia Totalis. Tijdens onze eerste afspraak krijg je veel uitleg over de verschillende kwaliteitsklassen in haaroplossingen. Haar van echt haar of een mooie kunstvezel met elk zijn eigen voor,- en nadelen.  Ze zijn van de allerbeste kwaliteit met een hoog draagcomfort. Hier zie ik persoonlijk op toe en test ik ook zelf. Ik werk met de haaroplossingen (pruiken, haarstukken) van Gisela Mayer, Belle Madame, Stimulate, Rachel Welch, Follea, etc. De levertijden zijn circa 3-5 werkdagen. Indien wenselijk maak ik iets speciaal voor jou volledig op maat. Dit noemen we maatwerk en duurt circa 12 weken. Een haarwerk (pruik) heb je al zonder bijbetaling. Over het algemeen geldt hoe fijner de inknoping van het haar, hoe dunner de haardraad en hoe langer het haar hoe duurder. Waar je voor kiest hangt af van jouw haarsituatie, wat je er mee wilt kunnen doen en jouw wensen. Hier hebben we het over tijdens onze eerste afspraak.

Lancia Haartechniek
Wattstraat 46
2171 TR  Teylingen
Candy van Egmond
0252-221901
info@lancia-haartechniek.nl
www.lancia-haartechniek.nl
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik).Lancia Haartechniek is een gespecialiseerd bedrijf in haarwerk. Haarwerk is een verzamelnaam voor verschillende methodes van haaraanvullingen. Of het nu aanvullen van uw eigen dunnende haar betreft of vervanging van haar. Ons gemotiveerde team van haarwerkspecialisten zal u adviseren over de meest subtiele oplossing van uw minimale of grotere haarprobleem, voor noodzakelijke of meer luxe toepassing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijk haar uit de hele wereld zodat voor iedereen, voor elke haarstructuur, de juiste haarmatch gemaakt wordt.

Secrethair
Markt 54
2611 GW Delft
015-2138899
Jan Verhagen
/
info@secrethair.nl
www.secrethair.nl                                                                                                                                          Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerk(pruik) en zijn al 35 jaar een vertrouwde naam en de specialist op het gebied van haarwerken, voor mannen en vrouwen. Dankzij het gebruik van de allernieuwste technieken op het gebied van haarwerken en haarstukjes kunnen wij iedereen een passende oplossing bieden voor zijn of haar haarprobleem.Wij voldoen aan al uw haarwensen, prettig en professioneel. SecretHair brengt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarwerken.
  
Wendy's Kapsalon
Floraweg 61
2371 AM  Roelofarendsveen
Wendy Bakker-Kuipers
06-51719508
info@wendykapsalon.nl
www.wendykapsalon.nl
Wij leveren confectiehaarwerken en komen graag bij voorkeur bij u thuis om aan u de nodige persoonlijke aandacht te kunnen in uw eigenvertrouwde omgeving en of in onze salon. Wij zijn met name gespecialiseerd in het zoeken naar een oplossing van uw haarverlies t.g.v chemotherapie of bestralingen, maar ook bij dun haar of ander vormen van alopecia staan we vanzelfsprekend voor u klaar. Wij leveren nagenoeg alle merken en modellen haarwerken van synthetisch (bijv. cyber) tot aan echt haar (bijv. Europees).

                        

België

Quality Hair Design
Rijksweg 291
3630  Maasmechelen
Drs. A.H. Evenaar
0032-89775312
info@qualityhairdesign.be
www.qualityhairdesign.be
Wij leveren maathaarwerk en confectiehaarwerken(pruik). Allereerst willen wij onze cliënten een uitstekende ervaring aanbieden. Een persoonlijke aanpak bij iedere klant staat waarborg voor de juiste behandeling, de correcte product-informatie en de perfecte service. De juiste behandeling betekent discretie, een unieke ontvangst; afhankelijk van de reden van het bezoek en een klant die volledig tevreden is. Wij werken enkel met materialen en stoffen die wij eerst zelf ter kennis genomen hebben. Zo garanderen wij kwalitatieve, betrouwbare, duurzame en maatschappelijk verantwoordelijke producten waarbij alle partijen baat hebben, van producent tot klant. Ons team is samengesteld uit zeer deskundige en ervaren haarwerkspecialisten die gedreven en met passie leven voor hun vak waar tevredenheid van de klant centraal staat. Deze medewerksters werken onder het toeziend oog van even gedreven medische specialisten , die uit de praktijk weten hoe belangrijk een haarprothese is voor onze klanten.