« Technische dag HSBN»

Gepubliceerd op 15-11-2023

Maandag 13 november was het weer zover; een echte onvervalste technische dag van HSBN. Het werd gehouden in De Schakel in Nijkerk. Het weer werkte niet echt mee; onvervalst herfstweer met veel regen. Een recept voor veel files in het verkeer en dus behoorlijk wat vertragingen. Uiteindelijk viel dat erg mee, maar een klein aantal deelnemers kwamen iets te laat. Het was volle bak, met ruim zeventig aanwezigen en even over tienen gaf de voorzitter het sein om te starten. De aftrap werd genomen door Consuelo William, één van onze nieuwe opleiders.  Ze gaf haar masterclass 'kroeshaar en haarwerken' met veel verve. Rustig en beheerst legde ze een hoop 'in and outs' uit.  Het was een masterclass waarbij een duidelijke inkijk werd gegeven wat bij kroeshaar en haarwerken allemaal komt kijken. En dat is veel meer dan dat velen op het eerste gezicht zouden zeggen. Dit was de eerste aanzet om dit onderdeel qua educatie binnen de haarwerkbranche de aandacht te geven die het verdient. In 2024 zal dit zeer zeker een gestructureerd vervolg krijgen. Nu al meteen was er veel interesse.

Rond het middaguur was het tijd voor de lunch. Met een lopend buffet was er genoeg keus voor iedereen. Vooral de kroketten vonden gretig aftrek en ondertussen werden de banden tussen de vakgenoten opnieuw aangehaald of gesmeed. 

In de middag nam Mirjam Schenkers het stokje over van Consuelo William en de op haar welbekende professionele manier gaf ze haar masterclass  ‘Ontwerpen, inknippen en bevestigen van (deel haarwerken)’. Ze deed wel vanuit een invalshoek, die je niet zo één, twee, drie zou verwachten, maar in de praktijk juist veel voorkomt. Mirjam is al jaren een vaste kracht bij HSBN wat de educatie betreft.

Voor dat je het wist was de anderhalf uur, die de masterclass van Mirjam Schenkers duurde, alweer voorbij en kwam Evelien Pabbruwe, de Alopecia Coach, aan bod. Ook een nieuwe opleider bij HSBN. Zij gaf de laatste masterclass ‘Psychische impact van alopecia’ van deze technische dag en deed dit op een manier wat iedereen prima beviel.

De ernst van alopecia wist zij goed op een luchtige  manier over te brengen. Ook in 2024 wordt serieus gekeken of we hier een gestructureerd vervolg op kunnen geven.

Tegen vier uur zat de technische dag HSBN er alweer op. Alle deelnemers ontvingen een certificaat voor het deelnemen aan deze dag. Het was allemaal weer prima geregeld door de mensen van De Schakel, die er voor zorgden dat alles op deze dag vlotjes verliep. 

IMG-20231114-WA0010-1700073640.jpg