« Corona 07-04»

Gepubliceerd op 13-04-2020

Op dinsdag 07 april heeft HSBN een mailing verstuurd met de volgende tekst:

Als het goed is heb je al bekeken of jouw bedrijf in aanmerking komt voor het noodpakket van de overheid:
TOGS
Levert, wanneer je in aanmerking komt, € 4.000,- tegemoetkoming op.
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19
NOW
Levert, wanneer je een loonheffingsnummer heb,  afhankelijk van je omzetdaling over een aaneengeschakelde periode van 3 maanden een tegemoetkoming op in de loonkosten van maximaal 90% (100% omzetverlies). Het is aan te raden om dit te bespreken met je boekhouder en/of accountant.
Aanvraagformulier bij het UWV  www.uwv.nl
 
Op vrijdag 3 april werd bekend dat zorgaanbieders compensatie krijgen van verzekeraars, zodat patiënten/klanten hun hulp behouden. Zorgaanbieders die geen hulp bieden aan coronapatiënten en door de coronacrisis geen of minder werk hebben, krijgen compensatie. Zorgverzekeraars keren een maandelijkse bijdrage uit, zodat ze hun vaste lasten kunnen blijven betalen en de zorg voor patiënten/klanten gegarandeerd blijft. De zorgaanbieders krijgen met terugwerkende kracht vanaf 1 maart een compensatie, maar kunnen pas vanaf 1 mei het geld verwachten. De regeling geldt voor kraamzorg, fysiotherapeuten, mondzorg en oefentherapeuten. Ze krijgen 60 tot 85 procent van hun normale omzet. De praktijken die in acute geldproblemen verkeren, kunnen al eerder een beroep doen op financiële steun. Dat schrijft de belangenvereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) in een brief van 03 april aan de brancheā€ en beroepsorganisaties van zorgaanbieders.
De haarwerkbranche heeft niet deze brief ontvangen. Voor zover het nog niet duidelijk was; haarwerkbedrijven vallen hier vooralsnog niet onder.
 
Naar aanleiding van de mailing van zaterdag 4 april, waarbij melding gemaakt werd van een haarwerkbedrijf die gesommeerd is door haar gemeente om te stoppen, hebben we als voorbeeld een link met een video-instructie en een klantenovereenkomst gemaild.
Dit heeft weer tot meer initiatieven geleid, waarbij meerdere haarwerkspecialisten hun collega’s graag willen helpen door te laten zien hoe het mogelijk zou kunnen zijn om je klanten te blijven kunnen helpen.
In de volgende link  (Klik Hier) een korte docu-achtige film, waarin wederom te zien is dat het mogelijk is de klanten op afstand te helpen. Controleurs van de gemeentes kunnen op hun beurt ook zien dat er bij de werkwijze dat niet in contact gekomen wordt met de klant conform de richtlijnen van het RIVM.
Een andere aanvullende suggestie is om te zorgen dat controleurs van de gemeente met de juiste insteek naar het haarwerkbedrijf bij een eventuele controle kijken. Een aan de buitenkant groot zichtbaar herkenningsbord of sticker.

image-Corona-1586767666.jpg